Turkish English

YOZGAT BÜYÜK BULUŞMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

YOZGAT BÜYÜK BULUŞMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İç Anadolu Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren oda ve borsalarımızın genel sekreterleri katılım sağladı.

Bölge oda ve borsalarının genel sekreterlerine yapılan çağrı sonucunda mazeretlerini bildiren oda ve borsa genel sekreterlerimiz haricinde sağlanan çoğunluk ile istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının moderatörlüğünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yozgat Akademik Danışmanı Dr. Mehmet KARA üstlendi.

Toplantıya Boğazlıyan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali AYIK,  Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatih ARSLAN, Alaca Ticaret Borsası Genel Sekreteri Faik YETGİN, Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal ÇELİK, Haymana Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali BİÇER, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Serhat AY, Polatlı Ticaret Odası Genel Sekreteri İnanç ÖLMEZ, Yerköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet BARIŞ, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sami ERDOĞAN, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya SAYDAM, Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Çağrı KILIÇ, Şefaatli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yasin KARACA ve Yerköy Ticaret Borsası Genel Sekreteri Muttalip SALMANLI katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ev sahipliğini üstlenen Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya SAYDAM yaptı. SAYDAM, konuşmasında katılımlarından ötürü genel sekreterlerimize teşekkür ederek bundan sonraki süreçte daha geniş katılımlar ile bu toplantıların devam edeceğini beyan etti.

Dr. Mehmet KARA tarafından okunan gündem maddeleri üzerinde görüşmelere geçildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda aşağıda belirlenen maddeler üzerinde hemfikir olundu. İstişare sonucu kararlaştırılan maddeler;

  1. İç Anadolu Bölgesi Odalar ve Borsalar Girişimcilik Akademisinin Kurulması,
  2. Yılda bir defa olmak üzere İç Anadolu Bölgesi Tarım, Hayvancılık ve Ticaret Şurasının Toplanması,
  3. Bölge oda ve borsalarımız arasında kardeş oda ve borsa protokollerinin güncellenerek işbirliği çalışmalarının artırılması,
  4. Yılda iki defa bölge oda ve borsalarının belirlenecek konularda ortak eğitimler düzenlemesi,
  5. Yılda iki defa genel sekreterlerin katılım sağlayacağı genişletilmiş bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesidir.

Üzerinde anlaşma sağlanan gündem maddeleri katılım sağlayamayan genel sekreterlerimize gönderilerek, iştirak eden diğer katılımcılarımız ile birlikte oda ve borsalarımızın yönetim kurullarında tartışıldıktan sonra en geç Temmuz ayının ilk haftasında moderatöre ulaştırılıp, genel rapor hazırlanarak faaliyetlerin başlaması kararlaştırıldı.

Daha sonra Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik’in katılımları ile yenilen iftar yemeği sonrasında toplantı sona erdi.