Turkish English

Boğazlıyan Ticaret Borsası Dış Paydaşları İle İşbirliği Protokolü İmzalayarak Bir İlke Daha İmza attı.

                                                     

   İŞBİRLİĞİ – GÜÇ BİRLİĞİ
 Boğazlıyan Ticaret Borsası organizatörlüğünde bir araya gelen Boğazlıyan İlçe ve Tarım Orman Müdürlüğü ve Boğazlıyan Ziraat Odası ile il – ilçe tarımsal faaliyetlerde ortak hareket etmek birlikte karar almak üzere protokol imzaladı.
 İmza törenine Boğazlıyan İlçe ve Tarım Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygın, Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, Başkan Yardımcısı Köksal Ustaoğlu, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demiroğlu, Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Dr. Mehmet Kara, Borsa Genel Sekreteri Ali Ayık katıldı.
Konuya ilişkin açıklama da bulunan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı; Kurumlar arasında iletişimi güçlendirmek ve sürekliliği sağlamak adına Boğazlıyan Ticaret Borsası olarak iç ve dış paydaşlarımızla uyum içerisinde çalışmayı önemsiyoruz.
Halıcı; “Bu vesile ile ilçemiz özelinde tarım ve hayvancılık konularında hizmet standartlarının yükseltilmesine katkı sağlayacak kurumlar ile ile işbirliği yapma kararı aldık. İlerleyen zamanlarda ortak toplantılar, organizasyonlar, nitelikli projeler üreterek örnek işler yapacağız. İlçe ve Tarım Orman Müdürümüz Sayın Ümmiye İlmiye Çelik Hanımefendiye ve Boğazlıyan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Demiroğlu’na göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İşbirliği protokolü ilçemize, bölge çiftçimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Halıcı; Hepbirlikte Kırsal kalkınmaya öncülük edecek projeler üreteceğiz, tarımsal erken uyarı sisteminin kurulması çalışmalarını başlatacağız, iyi tarım uygulamaları programları düzenleyeceğiz, genç nüfusu tarıma yönlendirme konusunda birlikte organizasyonlar yapacağız.” dedi.
Protokol amaç ve kapsamı; Taraf olan kurumlar arasında iletişimi güçlendirmek ve sürekliliği sağlamak, Özellikle tarım ve hayvancılık konularında hizmet standartlarının yükseltilmesine katkı sağlayacak faaliyetleri yürütmek, Ortak toplantılar gerçekleştirmek, Ortak organizasyonlar tertiplemek, ortak çalışmalar ile daha etkin ve nitelikli projeler üretmek.