BİLGİ İŞLEM VE HABERLEŞME

GENEL: Genel Sekreterliğe bağlı olarak Borsadaki Bilgi İşlem ve Haberleşme hizmetlerini yürütmektir.

GÖREV VE SORUMLULUKLAR:

1. Sistemin Güvenliği.

Üyelik sisteminin güvenliği; TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği serverleri tarafından karşılanmaktadır. Borsamız bilgisayarlarındaki programların ve dosyalamaların aylık periyodlarla yedeklemek, saklamak. Kullanılan bilgisayarlarda sertifikalı programların kullanılmasını sağlamak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Borsamız arasında bilgi akılının sağlanması.

2. Web Sitesi.

Borsamız web sitesinin Akreditasyon ve Kalite Yönetim sistemine uygun olarak dizayn etmek, duyuru ve bilgilendirmelerin yapılması, verilerin güncel kalmasını sağlamak.

3. Toplantı Salonu ve alanların Genel Ses, Işık, Elektronik Sistemlerinin Kontrol ve İdaresi :

Toplantı salonunda ses, görüntü ve ışık sistemlerinin idaresi, kontrolünün sağlanması, binada da genel olarak kurulu ve/veya kurulacak kamera, ses ve ışık sistemlerinin kontrolünün ve idaresinin yapılması. Bina elektrik sistemlerinde meydana gelen arızaların giderilmesinin sağlanması, tekrarlanmaması için önlemlerin alınması, binada mevcut elektrikli ve elektronik kapıların kontrolünün yapılması, olası arızaların giderilmesi için teknik destek verilmesi, hizmet binası ısıtma ve soğutma sistemlerinin kontrolü ve çalıştırılması, bakımlarının yapılmasının sağlanması.

4. Basılı ve Görsel Yayınlar.

Borsa Dergisi, bülteni, Afiş, CD, v.d. her türlü kitap, basılı ve görsel yayınlara ait tasarım, dizayn, grafik ve dizgi çalışmaları yaparak basıma hazır hale getirmek, Basım için araştırmalar yapmak.

Borsa 'nin düzenlediği toplantı ve seminer gibi faaliyetlere ilişkin haberlerin aksamadan basın kuruluşlarına ulaştırılması için gerekli önlemleri almak.

Borsa’yi ilgilendiren yayınlanmış haber, yorum, makale ve ekonomik haberleri derlemek ve arşivlemek.

Abone olunan tüm yayınları taramak.

Borsa’ nin faaliyetlerinin hazırlanarak başkanın kontrolünden geçtikten sonra basın bültenleriyle kamuoyuna, basın aracılığı ile duyurmak.

5. Demirbaş ve Sarf Malzemeleri.

Borsa bünyesinde kullanılan ve kullanılacak olan her türlü demirbaşın bakım ve onarımını yapar-yaptırır, İhtiyaç duyulan demirbaş, cihaz ve malzemeler için Genel Sekreterliğe teklifte bulunmak, Her türlü elektronik, teknik makine ve cihazlar ile sarf malzemeleri hakkında araştırma yapmak, teklif almak.

6. Genel Sekreterlik Tarafından Verilen Borsa ile ilgili Diğer Görevleri Yerine Getirmek